Hoe regel je je cyberbeveiliging?

Cyber beveiliging

 

 

Cyber veiligheid is een steeds groter wordend probleem waar we maar geen grip op lijken te krijgen. Elke dag duikt er wel iets nieuws op – en dat is niet altijd goed nieuws. De IT-wereld blijft in hoog tempo groeien, met elke dag nieuwe technologieën. We hebben nu 4K-camera's in onze smartphones, kunstmatige intelligentie komt steeds meer voor, en het gebruik van virtuele assistenten zoals Alexa en Google Home blijft zich verspreiden. Deze ontwikkelingen wijzen allemaal op één ding: IT verandert razendsnel en ontwikkelt zich steeds sneller. Dit betekent dat cybersecurity ook moet veranderen – of het risico loopt achter te blijven bij de technologie. Cyberaanvallen nemen toe: IDC voorspelt dat in 2021 51% van de aanvallen succesvol zal zijn (tegenover 38% in 2017). Met dit toegenomen dreigingslandschap neemt ook de behoefte toe aan cyberbeveiliging sprofessionals die over de vaardigheden en kennis beschikken die nodig zijn om een bedrijf te beschermen tegen de risico's van hackers en andere cyberaanvallers.

Wat is cyberbeveiliging?

Cyberbeveiliging is het proces van bescherming van de gegevens, netwerken en andere activa van een organisatie tegen zowel externe als interne bedreigingen. Het kan worden onderverdeeld in drie verschillende stadia: risicobeoordeling, preventie en herstel. In de fase van de risicobeoordeling moet u beoordelen met welk soort beveiligingsrisico's uw organisatie wordt geconfronteerd. Dit omvat een beoordeling van de kans dat deze bedreigingen zich voordoen en de impact die zij op uw bedrijf kunnen hebben als zij zich voordoen. Het doel is te bepalen welke beveiligingsmaatregelen het meest kritisch zijn om uw bedrijf tegen die bedreigingen te beschermen. In de preventiefase moet u bepalen waar en hoe u beveiligingsmaatregelen moet toepassen om de activa van uw organisatie te beschermen. Ten slotte moet u in de herstelfase vaststellen welke acties moeten worden ondernomen als zich een incident voordoet dat een inbreuk op de beveiliging veroorzaakt.

Waarom is cyberbeveiliging zo belangrijk?

Cyberbeveiliging is voor uw bedrijf net zo belangrijk als elektriciteit voor uw huis. Zonder een betrouwbare toevoer van elektriciteit werkt niets. Op dezelfde manier werkt niets zonder cyberbeveiliging. Alles, van het vermogen om zaken te doen tot de toegang tot kritieke diensten en middelen, is afhankelijk van een betrouwbaar, veilig netwerk. Als iemand de elektriciteit in uw huis zou onderbreken, zou u het vermogen verliezen om zaken te doen en toegang te krijgen tot kritieke bronnen zoals computers, telefoons, kassa's en medische apparatuur. Zonder elektriciteit zou uw huis niet langer een thuis zijn: het zou niet meer zijn dan een donkere, stille kamer.

Welke vaardigheden zijn vereist?

Deze vijf cyberbeveiligingsvaardigheden zijn essentieel voor elke professional die op dit gebied werkt. – Technische vaardigheden: Begrijpen hoe netwerken, apparaten en programma's werken en hoe ze kunnen worden gemanipuleerd zijn cruciaal voor iedereen die ze wil beschermen. – Zakelijke vaardigheden: Weten hoe je moet communiceren met je team en belanghebbenden, metrieken gebruiken om de voortgang bij te houden, relevant beleid en regelgeving identificeren, en een risicomanagementplan maken zijn allemaal belangrijke zakelijke vaardigheden, evenals het verschil kunnen zien tussen goede en slechte risico's. – Leiderschapsvaardigheden: Een leider zijn in uw vakgebied, het vermogen hebben om veranderingen aan te sturen en anderen te beïnvloeden, en in staat zijn om de juiste vaardigheden voor uw rollen te identificeren en advies te geven over wat nodig is, zijn allemaal essentiële leiderschapsvaardigheden.

Hoe kan cyberbeveiliging worden verbeterd?

Er zijn veel dingen die gedaan kunnen worden om cybersecurity effectiever te maken, waaronder: – Testen van uw beveiligingscontroles – Dit is een goede praktijk omdat het u helpt kwetsbaarheden te vinden en ze te laten repareren voordat hackers dat doen. – Uw werknemers voorlichten – Dit is een geweldige manier om mensen te leren over het belang van cyberbeveiliging en ervoor te zorgen dat ze weten hoe ze hun systemen moeten beschermen tegen bedreigingen. – Bewustwording vergroten – Dit is waar u uw inspanningen op moet richten. Het is belangrijk om mensen voor te lichten over de gevaren van cyberaanvallen en hen te helpen bepalen waar ze kwetsbaar kunnen zijn. – Een op risico gebaseerde aanpak implementeren – Hier moet u elk bedrijfsproces bekijken en bepalen hoe kwetsbaar het kan zijn voor een potentiële cyberaanval.