Wat is Sanskriet?

Gratis stockfoto met aanbidden, aandenken, anders
– betekent in het Sanskriet levensenergie die in en rond stroomt –
Men gelooft dat de “gevoeligheid” of “gevoeligheden” van een mens zich vroeg in het leven ontwikkelen als gevolg van de dagelijkse blootstelling aan ongunstige energieën, en ontwikkeld kunnen worden om te helpen rijpen naar gevorderde staten van welzijn.
Bijvoorbeeld energieën die zich manifesteren in (a) de lucht, (b) het water, (c) de bodem en (d) de energieën van je huis en omgeving. De omgeving is waar we positieve levenskracht of energie ontwikkelen.
Men gelooft dat positieve levenskracht zich door de vijf “chakra’s” kan bewegen als een vitaal onderdeel van de ontwikkeling van positieve spirituele krachten in de persoon. Dit zijn de kruinchakra, de wortelchakra, de buikchakra, de miltchakra en de hartchakra.
De ontwikkeling van een Sensi in een persoon hangt af van de energetische toestand op het moment van de geboorte. Als deze negatief was, b.v. als de milt negatief is, kan deze zich verplaatsen naar de onderste chakra, de oorsprong van Yoga.
Om een ontvankelijke geest en ontvankelijke gevoeligheid te ontwikkelen, heb je in de eerste plaats het hartchakra nodig, dat zich aan de basis van de ruggengraat bevindt. Deze chakra wordt geassocieerd met de peristaltische krachten in het lichaam, die leiden tot verstopping en blokkering van weefsels. Men gelooft dat als deze blokkade wordt opgeheven, veel van de negatieve energie in het lichaam wordt losgelaten, wat resulteert in een positievere houding.
Zintuiglijke oorsprong
Zintuiglijke organen zijn onder andere:
1. de neus, die een reeks fijne haarachtige structuren heeft 2. de ogen, die fijne en donkere openingen hebben 3. de oren, die haarbundels hebben 4. de mond, die tanden, tong en een waarschuwingssysteem heeft 5. de voortplantingsorganen, die de testikels en penis omvatten, en 6. de geslachtsklieren, die de mannelijke voortplantingsorganen zijn
De gevoelige organen in het lichaam zijn
1. de ogen, die beelden zien, 2. de oren, die geluiden horen, 3. de neus, die van geuren houdt, en 4. de mond, die van zoetigheid houdt.
Soorten zintuigelijke organen:
1. de ogen 2. de oren 3. de neus
Lichamelijke organen zijn:
1. het hart 2. de longen 3. de klieren 4. de huid 5. de tanden
Gebruik van zintuigelijke organen bij therapieën en geneeswijzen
Zintuigelijke organen zijn nuttig bij het genezen van ziekten die worden veroorzaakt door negatieve energieën.
De acht soorten zintuigelijke organen zijn:
1. de neus, die geuren kan waarnemen, die het lichaam opvangt en beschermt tegen schadelijke straling, 3. de ogen, die zien zonder bril, die de vitale organen van het gezichtsvermogen zijn, 4. de oren, die horen zonder hulp van de zintuigen, 5. de mond, die kan praten met de zieke, 6. de testikels, die zich bevinden aan de basis van de wervelkolom, 7. de voortplantingsorganen, die vrouwen helpen tijdens de geslachtsgemeenschap, 8. de geslachtsklieren, die de mannelijke voortplantingsorganen zijn.
De meeste problemen houden verband met de acht soorten zintuigelijke organen, die de hoofdrol spelen in het immuniteitssysteem van het lichaam.
De acht functies van de zintuigen zijn onder meer:
1. het waarnemen van emoties en gezichtsuitdrukkingen, 2. de evaluatie van informatie (verbale reacties), 3. besmettingsdetectie,6. mimiekdetectie,7. leer- en geheugentechnieken,8. reflexen,9. mimiekdetectie ten opzichte van vreemden, 10. temperatuur en zonnestanden,11. drukdetectie,12. gewrichtsdetectie,13. reuk- en smaakdetectie14. seksuele aantrekking en verzorging,15. detectie van seksueel gedrag,16. feromonen,17. voortplantingsontwikkeling,18. de smaakzintuigen,19. smaakgevoeligheid,20. visuele inspectie,21. reactie op medicijnen,22. prijzen of straffen,23. herinneringen en herkenning,24. de zintuigen van lucht, voedsel en geluid,25. de zintuigen van licht en geluid,26. de reukzin,27. onze emoties,28. de zintuigen van vermoeidheid,29. het autonome zenuwstelsel,30. de zintuigen van koude,31. het gevoel van pijn,32. het gevoel van seizoensverandering,33. het gevoel van smaak,34. het gevoel van aanraking,35. het gevoel van reuk,36. het gevoel van smaak,37. het gevoel van aanraking,38. het gevoel van lucht,39. het gevoel van kou,40. het gevoel van warmte,41. astrologie,42. Het opsporen van dodelijke ziekten,43.atale zorg,44. ondergronds water,45. westerse geneeskunde,46. de zintuigen van angst,47. de zintuigen van genot,48. zelfkritiek,49. blootstelling,50. de zintuigen van geuren,51. snuiven,52.