Wat is een Marketeer?

Full service marketingbureau

Een affiliate marketeer is een persoon die samenwerkt met een online handelaar en reclame maakt voor de producten van de handelaar op het internet, in ruil voor een commissie. In het recente verleden heeft de affiliate een belangrijke rol gespeeld bij het genereren van inkomsten voor e-commerce websites. Meer recent heeft de affiliate marketeer echter gemeld dat het winkelend publiek sceptischer wordt bij online aankopen. Wat wordt beschouwd als Daddy Day en anderen is nu vragen om een alternatieve methode om hun producten te kopen. Wat ooit werd beschouwd als het slechtst presterende papieren product wordt nu gezegd dat het de best presterende online dienst is.

Affiliate marketing is terug te voeren tot het begin van de jaren negentig toen Amazon.com zijn populaire Amazon Associate Program lanceerde, dat nu het grootste affiliate programma is. In februari 1996 lanceerde ClickBank, een online digitale detailhandelaar, een programma dat het voor webmasters mogelijk maakte om productrecensies op hun websites te publiceren. De reviews waren niet gebaseerd op promotionele activiteiten maar werden in plaats daarvan gegenereerd door professionele reviewers die hun eigen methodes gebruikten. Zij waren geen werknemers van de handelaar en konden de beoordelingen schrijven zonder enige vorm van beloning. Amazon bood ook een partnerschap aan met zijn “associates” waarbij een webmaster, indien hij ermee instemde Amazon-producten te promoten, $5,00 per verkocht product zou ontvangen. Dat partnerschap zou worden voortgezet met andere producten voor de eigenaar van de website. Een belangrijk aspect van het succes van deze strategie is dat de recensies niet om het product heen draaiden, maar in een subjectieve vorm werden geschreven. Met andere woorden, ze waren persoonlijk. Dit soort recensies gaf het product een collegiale uitstraling, wat waarschijnlijk een rol heeft gespeeld bij het succes van de promotie ervan.

Tegenwoordig is er een trend naar meer gesofisticeerde en uitgebreide sites, die meer informatie over het product verschaffen en hopelijk een bron van vertrouwen voor de klant vormen. Hoe gesofisticeerder uw site is, hoe succesvoller u zult zijn in de verkoop. Natuurlijk is het verkopen van een product van iemand anders anders anders dan het verkopen van je eigen product. Je moet ervoor zorgen dat ze betrouwbaar zijn en een goede reputatie hebben. Hieronder zien we een voorbeeld van een zeer geavanceerde, succesvolle site.

W droevig uur geleden

W aarom is de tijd weer gekomen om de vraag te beantwoorden, “wat is een affiliate?”. In dit geval ga je dus iemand een taak geven, maar met de belofte dat als ze die taak uitvoeren, ze zullen ontvangen wat je hen geeft. Ze kunnen toegang krijgen tot veel informatie, kunnen een weloverwogen beslissing nemen, komen vroeg in uw doelmarkt en zullen dus eerder tot een aankoop overgaan als ze eenmaal op uw site zijn. Je gaat hen ook een bron van informatie geven, die ze zeker zullen willen, zoals product reviews, en andere gratis informatie.

Dus dit is wat een affiliate doet. Het begint met een beslissing, over welk onderwerp je een website gaat maken. U kunt vrienden hebben die zeer geïnteresseerd zijn in het onderwerp van uw affiliate programma, of, u kunt er zelf een maken. Zodra de website is gemaakt, kunt u zich aanmelden bij een affiliate programma en als ze je accepteren, zullen ze u voorzien van de nodige informatie voor u om uw website operationeel te krijgen. Vanaf dit punt, zal het affiliate programma u voorzien van alle tools die u nodig hebt om uw bedrijf te krijgen up and running. Deze tools zijn ontworpen om u te helpen verkoop te maken en ze zijn ook uwicent door jou.

Dus, in principe wat de affiliate doet is fungeren als een medium voor u, het verplaatsen van de klant van punt A naar punt B. Dit is wat online marketing is alles over. De consument is opgeleid en hij is in de beste stemming om het product of de dienst te kopen. Vanuit het oogpunt van de verkoper winnen zij ook, aangezien zij meer consumenten naar zich toe krijgen.

Dus, als een affiliate, hoef je alleen maar de consumenten naar de verkopers te brengen en als zij hun werk goed doen, zal de verkoop plaatsvinden. De affiliate hoeft het product of de dienst niet te maken. Ze hoeven de betaling niet af te handelen, het product niet te leveren, de commissie niet te regelen of klantenondersteuning te bieden. Het wordt allemaal gedaan door de merchant.

Zodra u een gerenommeerde affiliate wordt, zult u problemen beginnen te krijgen met het hebben van klanten. De beroemde en presteerders op dit gebied hebben maar één ding gemeen. Ze krijgen je aan hun kant en dan geld op uw relatie met uw lijst.

Dus, wat zijn de vaardigheden die je nodig hebt om te beheersen en beginnen met het benutten van marktsegmenten die winstgevend zijn voor u?

1) Marktonderzoek en Targeting Markt (niche) onderzoek is essentieel omdat je wilt ervoor zorgen dat er een vraag is naar het product en het product van het bedrijf dat u zal worden bevorderd. Vergeet niet dat u veel tijd en geld zult spenderen om uw online aanwezigheid bekend te maken. U zult ervoor willen zorgen dat elke beslissing en elk hulpmiddel dat zal worden gebruikt, uw succes zal verzekeren. Marktonderzoek zal u helpen om te bepalen of er een vraag is.